همانطور که پیشتر در مقاله اهمیت فعالیت در شبکههای اجتماعی گفته شد، کسب و کارها برای رقابت با رقبای قوی و احتمالاً قدیمی چارهای جز حضور قدرتمندانه در شبکه های اجتماعی ندارد اما سوال مهم این است که آیا ریسک های فعالیت در شبکههای اجتماعی را می دانند؟
فیلتر شدن شبکه های اجتماعی
شاید مهمترین ریسک فعالیت در شبکههای اجتماعی برای ما ایرانیان تحریم باشد این موضوع وقتی اهمیت پیدا می کند که متوجه بشویم تحریم ما دو سویه هست یعنی هم امکان دارد مالک آن پلتفرم ایرانیان را تحریم کند و از فردا دیگر به ایرانیان خدمات ارائه ندهد و هم اینکه امکان دارد دچار تحریم داخلی شویم.
منظور از تحریم داخلی همان فیلترکردن پلتفرم ها است همان اتفاقی که برای کانال ها و گروه های تلگرامی افتاد و یک شبه دسترسی ایرانیان به این شبکه اجتماعی قطع شد همچنین در مثال دیگر میتوانیم قطع موقت دسترسی کاربران اینستاگرام در آبان ۹۸ را مثال بزنیم.
بر همین اساس تحریم خارجی و داخلی اپلیکیشن ها را می توان به عنوان بزرگترین ریسک فعالیت در شبکههای اجتماعی دانست.
قوانین کشوری
یکی دیگر از ریسک های فعالیت در شبکههای اجتماعی غافل شدن و یا اطلاع نداشتن از قوانین جاری کشور است به طور مثال کسب و کاری بدون اطلاع از جرم بودن کالایی شروع به فعالیت در اینستاگرام می کند و سرخوش از فروش بالای خود با تبلیغات کاربران و خریداران بیشتری جذب می کند اما همه چیز به یک باره با احضار به پلیس فتا تغییر می کند و بدون هیچ اخطاری کسب و کار موفق دیروز مجرم امروز می شود و هرچه بگوید فروش این گونه محصولات در تمام دنیا آزاد است فقط یک پاسخ خواهد شنید، خرید فروش این محصول بنا به قوانین کشور جرم است.
از ریسک های فعالیت در شبکههای اجتماعی هک
هک شدن در اغلب فعالیت های مجازی وجود دارد و دردی است مشترک که به دو دلیل بوجود می آید اطلاعات ناکافی اطلاعات زیادی
چرا افرادی که فعالیت در شبکههای اجتماعی را تازه شروع کرده اند و چه افرادی که قدیمی تر هستند در خطر ریسک هک شدن صفحه شبکه اجتماعی خود هستند.
فراموش نکنید که شاید افراد در بازاریابی فروش تهیه کالا و ارائه خدمات قوی باشند اما این باعث نخواهد شد که آنها از خطر بزرگ هک شدن در امان بمانند.
اتفاقاً افراد تازه کار بیشتر اصول اولیه امنیتی را رعایت میکنند و چون میدانند اطلاعات آنها کافی نیست به دنبال آموزش ها خواهند رفت و اغلب افرادی که هک میشوند خواهند گفت اینقدر گرم گسترش کار بودم که از افزایش امنیت و اجرای کارهای امنیتی ساده غافل شدم و یا اینکه خواهند گفت تازه آموزش های افزایش امنیت را شروع کرده بودم.
اما بعضی وقتها هک برای افراد مشهور که مدیر رسانهای دارند هم اتفاق می افتد همانطورکه ایمیل خانم کلینتون قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هک شد و یا در سال ۲۰۲۰ صفحه توییتر خیلی از افراد مشهور همانند اوباما و بیل گیتس هک شد.
اما با تمام این ریسک ها نمیتوان از فعالیت در شبکههای اجتماعی غفلت کرد و میدان را برای رقبا خالی کرد.
بلکه باید تخم مرغ ها را در یک سبد قرار نداد و تنها در یک شبکه اجتماعی متمرکز نشد و از طرفی در اولین اقدام آموزش های لازم را برای امنیت صفحه اجتماعی دید، آموزشهای مثل ورود دو مرحلهای و اعمال محدودیت ورود و غیره